מומלץ לעקר כלבות וחתולות בגיל צעיר בכדי למנוע הריונות בלתי רצויים.
העיקור אינו גורם כל נזק לכלבה/חתולה מבחינה פסיכולוגית, והכלבה/חתולה נשארת בעלת אותו אופי ואותה שמחת חיים שקדמה לניתוח.
כלבה מיוחמת סובלת לעיתים מחוסר מנוחה ועצבנות, ירידה בתיאבון... טיפות הדם והריח של הכלבה מושכים אל הבית כלבים/חתולים מיוחמים שמנסים להגיע אליה, הם משתינים ומסמנים את דלת הדירה (וזה לא נעים במיוחד....).
עיקור כלבים וחתולים עדיף על זריקות למניעת יחום אשר מהווה סיכון לבריאות ועלולות לגרום לדלקת הרחם ולגידולים בעטינים וברחם.
טיפ הוטרינר: העיקור גורם לשינוי הורמונלי המשנה את חילוף החומרים בגוף ועלול לגרום לבעיות השמנה. לאחר העיקור מומלץ לא להגדיל את מנת המזון היומית בכדי לשמור על משקל הכלבה/חתולה ומידי פעם לעסוק בפעילות גופנית (ריצה, הליכה מהירה).
המלצת הוטרינר: מומלץ לעקר את הנקבות בגיל צעיר (6-8 חודשים) לפני היחום הראשון. בתקופה זו הכלבה/החתולה עדיין בתולה ועובדה זו מסייעת בזמן הניתוח שכן כל אברי הרבייה קטנים. ההתאוששות וההחלמה בגיל זה הינם מהירים ביותר ולאחר 42 שעות הכלבה/החתולה חוזרת לפעילות מלאה וללא כאבים.
במרפאה הוטרינרית של המרכז הרפואי לחיות ברמת גן, צוות וטרינרים מיומן בעל נסיון רב בעיקור כלבים וחתולים.
לקביעת תור לעיקור ולקבלת פרטים נוספים: 03-7527778