הטסת בעלי חיים לחו"ל: 5 שלבים שחשוב לדעת לקראת טיסה עם הכלב או החתול

בעידן השמיים הפתוחים, אנשים טסים הרבה יותר מבעבר ולעיתים אף עוזבים את הארץ לתקופות ממושכות כדי לעבוד ממדינה אחרת או סתם לקחת חופשה ארוכה.

במציאות הזאת, אפשר בהחלט להבין מדוע גם הביקוש להטסת בעלי חיים רק הולך ועולה. אנשים רבים, מטבע הדברים, לא מוכנים להיפרד מחבריהם האהובים, בין אם הם טסים לתקופה ארוכה, או אפילו לנופש קצר.

הבעיה היא שהטסת כלבים וחתולים מצריכה לא מעט התעסקות בירוקרטית, לוגיסטיקה וגם הכנה נפשית. כדי לעזור לכם לנהל את התהליך כמו שצריך, ריכזנו את כל השלבים שתידרשו לעבור בדרך לחוויה מעבר לים עם חבריכם הטובים ביותר.

1. לקראת הטיסה, בצעו בדיקה מקיפה אצל וטרינר מוסמך

לכל מדינה בעולם יש דרישות משלה לכניסת בעלי חיים לשטחה.

כלב שוכב וצריך טיפול

לפני שטסים, חשוב כמובן לבדוק את הדרישות הספציפיות של מדינת היעד, או לקבל ייעוץ מוטרינר מוסמך המכיר את התחום. ברוב המקרים, כדי להטיס כלבים לדוגמה, תידרשו לוודא שיש להם צ'יפ, לבצע בדיקה גופנית וכן להציג תוצאות של בדיקת דם שמראה נוכחות של נוגדני כלבת. בנוסף, יש להציג טופס בריאות שנחתם על ידי הוטרינר הממשלתי, דבר שעלול להאריך מאוד את התהליך.

במדינות מסוימות, כמו יפן לדוגמה, לא יספיק לחסן את הכלב לכלבת, אלא גם להוכיח שניתן לו חיסון משושה למחלות ויראליות נוספות. כמו כן, מבקשים ביפן אישור שהוטרינר נתן לכלב טיפול נגד טפילים חיצוניים כמו פרעושים, קרציות ותולעים.

במדינות אחרות דורשים בדיקות דם לזיהוי נוגדנים למחלת העכברת, וישנן גם מדינות עם דרישות מקלות יותר.

בכל מקרה, כדאי להתחיל את התהליך מספיק זמן מראש, כלומר לפחות שלושה חודשים לפני הטיסה, ולוודא שעוברים אותו במרכז וטרינרי שמנוסה בטיפול בפרוצדורה הזאת.

אנחנו במרפאה אף ממליצים להגיע לפחות ארבעה חודשים לפני הטיסה אם אפשר, כי לפעמים התהליך יכול להתעכב בגלל חגים, הדממות או תוצאות לא צפויות בבדיקות.

2. הכירו את דרישות חברת התעופה

לא רק מדינת היעד מגדירה חוקים לכניסת בעלי החיים לשטחה. גם חברות תעופה שונות קובעות חוקים שונים להטסת בעלי חיים.

לדוגמה, חלק מהאנשים חושבים שאם יש להם כלב קטן, הם בהכרח יוכלו לקחת אותו איתם לתא הנוסעים, אך בפועל, חברות מסוימות לא יאפשרו לאף כלב לעלות על סיפון המטוס – אלא יורידו אותו לתא מטען מיוחד.

אלו דברים שחשוב כמובן לבדוק מראש מול החברה – ועדיף גם לקבל את ההנחיות בכתב ובצורה מסודרת.

3. רכשו כלוב שבאמת מתאים לבעל החיים

כלוב שמשמש לטיסה חייב להיות כמובן ממוגן ובטיחותי – ולהבטיח שבעל החיים לא יוכל לפרוץ אותו במהלך המסע. חשוב לוודא שהשער הקדמי של הכלוב עשוי מברזל ושהסגירה שלו בטיחותית. בנוסף, כדאי לשקול להיעזר בכלוב עם גלגלים אם מדובר בכלב כבד.

יש לקחת בחשבון גם שהכלב או החתול ירצו לעשות צרכים במסע (נקודה שנרחיב עליה עוד בהמשך). לכן, כדאי שהכלוב יהיה מרופד במגבת ובסדיניות לספיגת נוזלים.

את הכלוב מומלץ לסמן בכמה אמצעי זיהוי שכוללים את השם, הטלפון והכתובת של הבעלים. גם על בעל החיים עצמו כדאי לשים תג שם עם טלפון ופרטים מזהים.

4. ודאו שבעל החיים כשיר לעמוד בטיסה

וטרינרית בודקת לכלב את האוזניים

כשטסים עם כלבים זקנים, חולים, עם בעיות לב או עם חרדות – קיים כמובן הסיכון שהם יתקשו לעמוד במסע. כמובן שתמיד אפשר למצוא פתרונות שיקלו על חברינו, אך כדי לעשות זאת, כדאי להתייעץ עם הוטרינר ולתכנן מראש את המסע שיתאים לבעל החיים שלכם.

לדוגמה, אם הכלב או החתול סובלים מחרדה, אפשר להרגיל אותם בהדרגה אל הכלוב במשך שבועיים או שלושה לפני הטיסה. כדי לעשות זאת, אפשר לשים את הכלוב בסלון, לפתוח את הדלת, לפרוס בו שמיכה ולאפשר לכלב/חתול לבלות בו, כך שהכלוב לא ירגיש מאיים וזר.

במקרים מסוימים, ניתן לשקול מתן כדור הרגעה שישפיע למשך 4 עד 8 שעות ויפחית את החרדה בזמן הטיסה.

לפני הטיסה, מומלץ להימנע מלתת לבעלי החיים לאכול ולשתות יותר מדי – כדי להפחית את הסיכון שהם יצטרכו לעשות צרכים בתוך הכלוב.

5. שקלו לתת לכלבים חיסון נוסף נגד כלבת לקראת הטיסה

אם אתם שוקלים לטוס עם כלבים שצריכים לעבור בדיקה לנוגדני כלבת, ייתכן שכדאי לחסן אותם פעם נוספת נגד המחלה, גם אם לא עברה שנה מהחיסון האחרון. זאת מכיוון שבדיקת הנוגדנים מאוד יקרה ובמקרים רבים חוזרת תשובה שכמות הנוגדנים נמוכה מדי, מה שמצריך לתת חיסון נוסף ולחזור על הבדיקה.

ההמלצה שלנו היא לתת לכלבים, בייחוד לכלבים צעירים, מנה נוספת של החיסון, אשר לא גורמת לשום נזק ומעלה בבת אחת את כמות הנוגדנים.

PETFLY – הטסת בעלי חיים לחו"ל בראש שקט

לאורך השנים, צוות המרכז הרפואי לחיות צבר ניסיון רב בניהול התהליך הסבוך של הטסת בעלי חיים לחו"ל.

במרכז ניתן לקבל לא רק את הבדיקות והחיסונים הנדרשים, אלא גם ליווי בכל ההליכים הביורוקרטיים וכן ייעוץ מקיף ומקצועי. הליווי במרפאה נועד לוודא שהתהליך מתנהל כמו שצריך וגם, חשוב לא פחות, לא יפגע בחבריכם לאורך שלבי המסע ואחריו.

לאור הביקוש הרב, גובש במרכז הרפואי שירות בשם PETFLY אשר מספק ליווי מלא ומקצועי בכל שלבי התהליך. השירות כולל גם בדיקה פיזיקלית מקיפה וכן בדיקות דם וצואה – על מנת להבטיח שהכלב או החתול לא סובלים מבעיות רפואיות או מטפילים שלא היינו מודעים אליהם.

בסוף הדרך מנפיקים לבעל החיים דרכון בינלאומי עם כל האינפורמציה הדרושה לצורך ההטסה.

קראו עוד על PETFLY או צרו עימנו קשר למידע נוסף >>

נכתב על ידי ד"ר אלון שיינר, מנהל המרכז הרפואי לחיות ברמת גן.