ריור מוגבר אצל כלבים – למה הכלב מרייר באופן חריג?

אחת התופעות שמטרידות חלק מבעלי הכלבים היא התופעה של ריור מוגבר אצל כלבים. זה יכול להיות כלב מרייר באופן חריג ללא סימפטומים נוספים, כלב מרייר בנסיעה, וסיטואציות נוספות. בואו נסקור את התופעה הזו, נבין מדוע היא מתרחשת, וכיצד ניתן לטפל בה.

מדוע יש ריור מוגבר אצל כלבים?

ראשית, חשוב לומר בשלב ראשון כי ריור לא בהכרח מצביע על בעיה רפואית כלשהי. ישנם גזעים שונים של כלבים, כמו למשל הגולדנים, אשר להם מבנה של שפה תחתונה שמוטה, מה שמוביל לפליטת הרוק במקום בליעתו, ולכלב מרייר כמעט כל הזמן. אם הכלב שלכם נמצא ברשימת הגזעים אשר מריירים באופן טבעי יתר על המידה, סביר להניח כי כבר קיבלתם על כך מידע.
אם הכלב שלכם אינו נמצא ברשימת הגזעים המריירים ריור מוגבר, וניכר כי הוא סובל מריור מוגבר, הדבר יכול לנבוע ממספר גורמים שונים:
• בעיות שיניים וחניכיים
• הפרעה עצבית וגירוי של עצב הקשור לפעילות של בלוטות הרוק
• מסה כלשהי בוושט
• עודף פעילות כולינרגית

ריור אצל כלבים – תופעה המבטאת חרדה

מסתבר, כי אחד הסימפטומים המבטאים חרדה אצל כלבים, הוא ריור. החרדה תוקפת גם כלבים והיא יכולה לבוא במגוון תופעות והתנהגויות, ביניהן ריור חריג. אנו ממליצים לעקוב אחר התנהגות הכלב ולנסות לענות על השאלות הבאות:

  • באילו סטואציות הכלב מרייר?
  • האם כאשר מגיעים אנשים זרים?
  • האם כאשר הוא שומע רעשים כבדים וחזקים?
  • האם כאשר אתם מגיעים למקום חדש ולא מוכר?

התשובות על שאלות אלו יסייעו לכם לאבחן את הריור אצל הכלב, ולהבין אם מדובר בתופעה התנהגותית או פיזיולוגית. לאחר שתקבלו תשובות על השאלות הללו, מומלץ כמובן למסור את הממצאים לטיפולו של איש מקצוע.

מדוע כלב מרייר בנסיעה?

לעיתים, תופעת הריור מתרחשת אצל כלבים מסוימים רק בזמן הנסיעה. כלב מרייר פתאום בנסיעה, ובכל שאר הזמן לא. לעיתים גם לוקח מספר נסיעות "לעלות" על זה. מדוע זה קורה? לעיתים קרובות מדובר בפחד מנסיעה כתוצאה מהתנסות טראומטית קודמת של הכלב. נסיעה ברכב יכולה להיות אירוע מלחיץ ולא סימפטי כלל עבור כלבים, גם עבור כאלו שלא חוו טראומה ונמצאים איתכם מהיום הראשון לחייהם. הכלבים חווים את המימד שונה מאיתנו, ונסיעה ברכב סגור, כאשר הכלב מוגבל בתנועתו, רעשי המנוע וכלי הרכב נשמעים חזק הרבה יותר, זו בהחלט לא חוויה סימפטית. תוסיפו לזה התנייה כי מדובר בנסיעה לוטרינר, והכלב "יבין" כי נסיעה פירושה חווייה של כאב וחוסר נעימות.

כיצד ניתן לטפל בזה?

קודם כל, חשוב מאוד לאבחן את התופעה. להבין מה המקור, והאם היא נובעת כתוצאה מסוג הגזע או השפעות אחרות. חלק מאיבחון התופעה יכול להיות גם בדיקת יעילות של השפעה תרופתית כזו או אחרת, על התופעה. גם אם התופעה חדשה, וגם אם מתקיימת זה זמן מה, ההמלצה היא להגיע עם הכלב לבדיקה בבית החולים הוטרינרי ברמת גן.
בבית החולים צוות הרופאים הוטרינרים שלנו יוכלו לאבחן את התופעה ולתת לכם את הכלים המקצועיים כיצד לטפל בה, בין אם באמצעות טיפול תרופתיף ובין אם באמצעות טיפול להפגת חרדות אצל הכלב.