לא להזמין את הכלב לארוחה המשפחתית

כמעט כל מי שגידל אי פעם כלב התפתה, לא פעם ולא פעמיים, לזרוק לו מהצלחת שארית של שניצל, עצם של עוף או את הפירורים של הקציצה. אי אפשר להאשים את הבעלים – הכלבים שלנו יודעים לבקש את השאריות האלה כל כך יפה, ומודים לנו בשמחה ובהתלהבות על כל פירור, שקשה לעמוד בפניהם. אלא שהנוהג הזה הוא בעייתי, היות שכלבים שמתרגלים לאכול אוכל ביתי יתחילו בהדרגה לאכול פחות מהאוכל לכלבים, וידרשו יותר ויותר מזון אנושי. זו כמובן מחמאה מאוד גדולה לבישולים הביתיים שלנו, אבל בטווח הארוך היא עלולה לגרום לנזקים לכלב.

מה אסור לתת לכלב לאכול

אז מה כלבים אוכלים?

המזון היבש לכלבים מיוצר כך שהוא מאוזן מבחינה תזונתית ומכיל את כל הפחמימות, השומנים והחלבון שהכלב זקוק להם כדי לגדול. המזון לכלבים מותאם גם לגיל הכלב, גודל הכלב ואופי הפעילות שלו, ולכן חשוב, כחלק סטנדרטי מטיפול בכלבים, להקפיד ולהאכיל את הכלב רק בסוג המזון המתאים. מערכת העיכול של הכלב מתרגלת למזון קבוע, ובהתאם לו מתפתחים בגוף הכלב חיידקים שמסייעים לעיכול המזון. שינויים תכופים בתזונה של הכלב, כמו למשל תפריט אנושי מגוון במקום המזון היבש הקבוע, מקשים על התפקוד התקין של מערכת העיכול, ועלולים לגרום לשלשולים ולהקאות. חשוב לזכור גם שהמזון שלנו מתובל ושמן, וכלבים רבים אינם מצליחים להתמודד איתו ומפתחים בעיות עור וגירודים, במיוחד בחודשי הקיץ.

במרפאה הוטרינרית שלנו אנחנו ממש רגילים ל"תסמונת יום ראשון" – כלבים שקיבלו לאורך כל סוף השבוע שאריות מהארוחות המשפחתיות, וביום ראשון התחילו לשלשל. חשוב במיוחד להקפיד לא לתת לכלב לאכול מתוקים, שעלולים לגרום להתפתחות תולעים, מוצרי חלב שעלולים לעודד שלשולים, והמסוכן ביותר – עצמות של עוף. הכלבים אומנם מאוד אוהבים עצמות כאלה, ומפרקים אותן בשמחה גדולה, אבל הזיזים של העצם המפורקת יכולים להיתקע בגרון או בקיבה, ובמקרה כזה הפתרון היחיד הוא ניתוח. אם בריאות הכלב שלכם חשובה לכם, השתדלו לתת לא כמה שפחות שאריות, והקפידו להאכיל אותו רק במזון לכלבים, גם אם הוא לוטש בכם עיניים עצובות בזמן הארוחה.

בכל שאלה או בעיה נשמח לעמוד לרשותכם צרו קשר