ריח רע מהפה של חיית המחמד שלכם אינו גזירה משמיים. ברוב המקרים הריח נובע מפעולות של חיידקים.
חלקיקי המזון המצטברים על שיני הכלב/חתול מאפשרים גדילת חיידקים הגורמים לדלקת חניכיים ובניית אבן שן – בדיוק כמו שאצלנו נוצרת אבן שן למרות שאנחנו מצחצחים פעמיים ביום והולכים לשיננית פעם בחצי שנה.
כאשר יש אבן שן, שיני הכלבים/חתולים נראות כאילו יש עליהן שכבה צהובה-חומה. רקמת החניכיים אדומה ורגישה (במקום צבעה הורוד כשהיא בריאה) ולכלב או לחתול יש ריח רע מהפה.
כשאנו מזהים את אבן השן זה כבר שלב בו נגרמו נזקים. אנו ממליצים לנקות את השיניים עוד לפני שניתן לזהות את אבן השן. בשלב מתקדם יותר גורמת הדלקת לנסיגת חניכיים , וחלק מהשן שהיה מכוסה נחשף.
יותר מאוחר יתפתחו פצעים בחניכיים שגם ידממו בקלות. השיניים הפגועות מתנדנדות ולחיה נגרם כאב כל פעם שהיא אוכלת. במוקדם או במאוחר החיה תפסיק לאכול. יתרה מזו: חיידקים ותוצריהם עלולים לנדוד עם מחזור הדם ולהגיע מהחניכיים המודלקות למקומות אחרים בגוף. אחת הסכנות היא בכלבים הסובלים מבעיות של אי ספיקת לב: ידוע שיש קשר בין דלקות חניכיים לבעיות בשסתומי הלב.
טיפולי שיניים לכלבים וחתולים:
טיפול השיניים כולל הסרת אבן השן בעזרת מכונה מיוחדת וניקוי השיניים וליטושן. התהליך מאוד דומה לניקוי השיניים שרופא השיניים עושה לנו: ההבדל הוא שהוטרינר צריך להרדים את הכלב או החתול כדי שיוכל לנקות את השיניים היטב. כשהמחלה מתקדמת, לעיתים אין מנוס הוטרינר ימליץ על עקירת שיניים וטיפול אנטיביוטי לכלב או החתול.
צוות הוטרינרים של המרכז הרפואי לחיות ממליץ על בדיקת הכלב או החתול פעם בשנה, בדיקה הכוללת גם את חלל הפה.
מגיל מסויים יש לנקות את השיניים כטיפול מנע, בד"כ פעם בשנה. כאמור, גם כשלא רואים אבן שן והחניכיים עוד לא מודלקות.
יש גזעים בעלי נטייה לשיניים גרועות יותר מאחרים. כלבים זעירים כגון פינצ'רים, פודלים, שי-צ'ו, מלטז, יורקשרים ועוד. זקוקים לפעמים לניקוי שיניים כל 6 חודשים.
טיפ הוטרינר מהמרפאה הוטרינרית (1):
ע"מ למזער/למנוע בעיות שיניים אצל כלבים וחתולים, האכילו את הכלב או החתול במזון יבש ולא רטוב מקופסא.
טיפ הוטרינר מהמרפאה הוטרינרית(2):
הקפידו על צחצוח יומי של שיני הכלב בעזרת מברשת שיניים לכלבים ומשחה מיוחדת (אסור להשתמש במשחה של בני אדם!)
בכל שאלה או בעיה נשמח לעמוד לרשותכם צרו קשר