על רקע מגפת הקורונה, תקופות הסגר והטלטלות הרבות שפוקדות את החברה כולה, גבר גם הצורך הטבעי של כולנו במשהו שיסייע לנו להתמודד עם הימים הלא פשוטים.
דווקא המגיפה שהוכיחה לנו בתקופה האחרונה עד כמה הבדידות יכולה להיות קשה, אולי גם יצרה פתח ותקווה חדשה בנוגע לאימוץ של בעלי חיים.
ההכרזה המשותפת של ארגון הבריאות העולמי (WHO) ושל ארגון הגג העולמי -הווטרינרי (Wsava) בדבר שלילה סופית של החשש מהידבקות בעלי חיים בנגיף קורונה, הייתה צפירת הרגעה המונית שכנראה גם היוותה טריגר מרכזי לעלייה החדה במספר בעלי החיים שאומצו בחודשים האחרונים.
הסיבות לכך קשורות בראש ובראשונה לצורך שלנו לחברה אוהבת ותומכת, ולמישהו שנוכל להיקשר אליו ושיעזור לנו למלא את החלל בתקופות קשות.
אך מלבד ההיבטים הרגשיים שקשורים באימוץ בעלי חיים, יש לכך גם לא מעט יתרונות בריאותיים, במיוחד עכשיו בתקופת הסגר והמגפה.
מדוע זה הזמן לאמץ בעלי חיים
רבים היתרונות של אימוץ בעלי חיים, ודווקא עכשיו ברקע המגפה מתגלות לנו נקודות אור נוספות בעניין זה. מדוע אם כן זהו בדיוק הזמן להרחיב את התא המשפחתי ולאמץ בעל חיים חדש?
תמיכה נפשית: הכלב הוא חברו הטוב ביותר של האדם – זו לא קלישאה. בייחוד אצל קשישים או אלו שנותרו בודדים בימי הסגר, ואצל כל מי שאולץ לעבוד מהבית ולהישאר בריחוק חברתי, בעלי החיים יכולים להוות נקודת מפנה משמעותית בחיי היומיום.
בעזרתם נוכל לשמור על שגרת חיים תקינה, להכניס עניין לשעות המתות, ובעיקר להנות מהקשר העמוק שנוצר בינינו לבין בעל החיים המאומץ.
חשוב לזכור שזוהי בדיוק התקופה לעשות זאת, כאשר יש לנו זמן לדאוג ולטפח את הקשר, וגם להעניק להם מעין תקופת הסתגלות קלה יותר במהלכה יש לנו יותר זמן להיות לצידם.
כמו כן, אימוץ של כלב או חתול יכול לתמוך ולשמש כחבר גם לילדים שנותרו מחוץ למסגרת החינוכית עקב הקורונה ומרגישים מנותקים מיתר החברים לכיתה.
יציאה ממשברים: הניתוק החברתי הפך משמעותי ביותר בתקופה הנוכחית. רבים מאיתנו לא זכו לראות את המשפחה והסביבה הקרובה במשך תקופה ארוכה או התנתקו מהמעגל החברתי הקרוב שלהם.
אימוץ בעלי חיים עשוי לסייע לנו בהתמודדות עם המשבר הרגשי שיצר הנתק ועם ההשלכות הנפשיות שלו.
שמירה על רמת פעילות גופנית: אימוץ של בעל חיים לחיק המשפחה מעודד אותנו להתרגל לשגרה חדשה: טיולים יומיים בשכונה, ריצות עם הכלב בפארק או סיבוב התאווררות בערבים.
כל אלו מסייעים לנו לשמור על שגרת חיים בריאה וגם מפיגים מתח וסטרס.
למה חשוב לשים לב שמאמצים בעל חיים חדש?
גודל : מומלץ להתאים את גודל בעל החיים לאופי הבעלים. אם מדובר למשל, באדם מבוגר או ילד צעיר, רצוי לאמץ כלב קטן ורגוע.
לעומת זאת, עבור אלו שחיים בדירה קטנה בעיר או מתקשים לעמוד בשגרת הטיולים היומיומית, עדיף יהיה אולי לאמץ חתול.
גור או כלב בוגר: האם אתם מעוניינים בגור שיצטרף למשפחה, עם כל ההשלכות של "תינוק חדש" או שאתם מעוניינים בכלב בוגר בעל אופי מסוים?
לפני האימוץ יש לשקול את היטב את השלכות הגיל של חיית המחמד.
טיפול ומעקב אצל הווטרינר: חשוב מאוד לקבוע פגישת ייעוץ עם הווטרינר ולהתאים תכנית מעקב בהתאם להמלצתו: חיסונים, טיפולים שגרתיים, עיקור, סירוס ועוד.
היעזרו בגורם מקצועי: בעמותות כמו "צער בעלי חיים" ו"תנו לחיות לחיות" תוכלו להתייעץ עם המומחים לגבי בחירה נכונה של הכלב או החתול בהתאם לצרכים שלכם.
לסיום, זכרו שאימוץ בעלי חיים לחיק המשפחה הוא לטווח הארוך ולא כלי שעשוע זמני למילוי הגחמות שלכם. הפעילו שיקול דעת, נהגו באחריות והיכנסו להליך האימוץ רק אם אתם מוכנים אליו.
מצרפים חבר על ארבע למשפחה? יש לכם שאלות? אנחנו כאן בשבילכם!